ALUEEN VALMIUDET

Kokkolan Suurteollisuusalueella on alueen palveluyhtiöiden toimesta käytössään kattava hyödyke- ja palvelutarjonta muun muassa viemäriverkostot, putkisillat, rautatiet, tehdaspalokunta ja vartiointi. Suurteollisuusalueen välittömässä läheisyydessä toimii Kokkolan Satama Oy, jonka väyläsyvyys on tällä hetkellä 14 metriä. 

Hyödykkeet

KIP:lla on heti saatavana runsaasti eri hyödykkeitä teollisuuden käyttöön: meri-, pinta-, talous- ja ionivaihdettuavettä, ammoniakkia, argonia, happea, höyryä, kalkkia, kaukolämpöä, paineilmaa, raskasta polttoöljyä, rikkihappoa, suolahappoa, typpeä, vetyä sekä varmistettua sähkönsyöttöä.

Infrastruktuuri

KIP:lla kaikki on jo valmiina: hyvät tiet, rautatiet, toimitilat, teollisuudelle kaavoitettua tonttimaata, putkisillat, kuituliittymät, viemäröinti. Turvallista, valmista ja toimivaa!

Logistiikka

KIP:n sijainti on erinomainen. Kokkola on pääradan varrella ja rautatie kulkee suoraan suurteollisuusalueen ytimeen. Raideleveys on sama Kiinan rajalle saakka. Kokkola on valtateiden risteyskaupunki ja lentoasemalle on vain 15 minuutin matka, josta suorat lennot Helsinkiin. Logistiikan erinomaisuuden alleviivaa huippuvarusteltu satama, jossa on jokasään terminaali (AWT), 14 metrin syvyinen syväväylä sekä säännöllinen konttiliikenneyhteys Eurooppaan.

Palvelut

Alueelle sijoittuvalle yritykselle löytyy KIP:sta kaikki tarvittavat palvelut. Uudelle toimijalle löytyy sekä tonttimaata että toimitiloja, hyödykkeitä, ammattilaisia ja yhteistyökumppaneita lakisääteisten turvallisuus- ja ympäristöasioiden hoitoon, koulutuksia sekä huolto- ja kuljetuspalveluita. Vahva yhteistyöverkosto takaa kokonaisvaltaisen palvelun.

Räätälöinti

Kaikki KIP:n alueella tarjottavat palvelut ovat yrityksen tarpeiden mukaan räätälöitävissä. Kattavasta paletista on helppo valita tarvitsemansa.

Turvallisuus ja ympäristö

Yksi KIP:n valttikorteista on alueen yritysten vahva yhteistyö turvallisuus- ja ympäristöasioissa. Yhteistyötä tehdään laajasti muun muassa kulunvalvonnassa, vartioinnissa ja muissa turvallisuuspalveluissa, palo- ja pelastustehtävissä sekä lakisääteisissä ympäristötarkkailuissa ja muissa seurantajärjestelmissä, joihin uusi yritys voi liittyä vaivattomasti mukaan. Kustannustehokas yhteistyö helpottaa sekä alueella toimivien yritysten omaa toimintaa että uusien toimijoiden sijoittumista.

Osaaminen

Eri koulutusväylien ansiosta, Kokkolassa pystytään kouluttamaan yrityksille työvoimaa esimerkiksi kemiantekniikassa ammatillisen tason osaajista aina tohtoritason asiantuntijoihin. Koulutusjärjestelmä reagoi joustavasti ja nopeasti työvoiman koulutustarpeisiin. Kemian- ja prosessitekniikan lisäksi koulutusorganisaatiot kouluttavat muun muassa logistiikka- sekä IT- ja kaupallisen alan osaajia. Alueella on ammattitaitoista, alueelle sitoutunutta työvoimaa, 25 %:lla teollisuusalueen työntekijöistä on korkea-asteen tutkinto. 

Suurteollisuusalue tekee tiivistä TKI-yhteistyötä alueen koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden kanssa. Vahva ja toimiva yhteistyöverkosto takaa hyvät lopputulokset! 

Työura

KIP:n yritykset ovat tarjonneet työtä ja toimeentuloa jo yli seitsemän vuosikymmenen ajan. Edessä on uusia haasteita ja mahdollisuuksia odottamassa löytäjäänsä ja tekijäänsä. Eläköityminen on ollut alueella viime vuosina vahvaa ja sama trendi jatkuu yhä. Lähivuosina KIP tulee tarvitsemaan satoja uusia, osaavia, motivoituneita ja taitavia työntekijöitä. Uutta työvoimaa kaivataan sekä toimihenkilötehtäviin että tuotantoon.

Oletko Sinä yksi heistä, tulevaisuuden tekijöistä?

TeollisuusyrityksetPalveluyritykset