KIP TURVAVYÖPÄIVÄ 2018

Kokkolan Suurteollisuusalueella järjestettiin jälleen kerran kaksipäiväinen työturvallisuusasioihin keskittyvä KIP Turvavyöpäivä. Torstaina 26. huhtikuuta tapahtuma järjestettiin KIP pohjoisen alueella ja perjantaina 27.4. oli vuorossa KIP eteläinen. Tapahtuma on suunnattu suurteollisuusalueen työntekijöille. Kansainvälistä “World Day for Safety and Health at Work” -päivää vietettiin maailmanlaajuisesti lauantaina 28.4.2018.

KIP Turvavyöpäivä -tapahtuman järjestelyistä vastaa Kokkola Industrial Parkin KIP Turvallisuustyöryhmä. Työryhmän tavoitteena on alueturvallisuuden jatkuva kehittäminen. Työryhmä suunnittelee ja toteuttaa alueen yrityksiä yhteisesti koskevia viranomaisten asettamia vaatimuksia sekä synergiahyötyjä tuottavia kehittämishankkeita. Yhteistyön kehittymisen myötä Kokkolan suurteollisuusalueen turvallisuuskäytänteet ja -vaatimukset ovat selkeästi yhtenäistyneet. Yhteiset säännöt helpottavat myös valvontaa.

Turvallisuuden kehittämisen hyväksi tehtävä työ on enimmäkseen aika vakavaa: isoista, tärkeistä ja lakisääteisistä asioista sopimista. KIP Turvavyöpäivä on hieman kevyempi tapa tuoda KIP:n alueen turvallisuusyhteistyötä ja jokapäiväistä turvallisuutta lähemmäksi alueella työskenteleviä. Päivien antia olivat mm. telineturvallisuus, putoamissuojaus, työssäjaksaminen, työhyvinvointi sekä työvaatetus ja suojaus. Osallistujilla oli mahdollisuus myös kokeilla trukilla ajamista, testata kännilaseja sekä päästä kehonkoostumismittaukseen. KIP Turvavyöpäivä kiinnostaa alueella työskenteleviä.