ONE BIG BAND - ROCKKOLA 400 


Kokkolan keskuskentällä piti järjestää tiistaina 30. kesäkuuta suuri rock-konsertti ”One Big Band - Rockkola 400”. Yleisölle ilmaisessa konsertissa olisi esiintynyt 400 kokkolalaista kaikenikäistä ja -tasoista muusikkoa. Tapahtuma on osa Kokkolan juhlavuoden virallista ohjelmaa. KIP toimii tapahtuman pääyhteistyökumppanina. Koronaepidemian myötä, konsertti on siirretty kesälle 2021.

- Tämä on konsertti kokkolalaisilta kokkolalaisille. Yhdessähän me rakennamme tätä kaupunkia, olemme ”one big band”, kiteyttävät tapahtuman toteuttamisesta vastaavan Kulttuurikorjaamo ry:n Robban Hagnäs ja Tiina Piha.
KIP:n markkinointipäällikön Johanna Hylkilän mukaan tapahtuman teema on erittäin osuva myös Kokkolan suurteollisuusalueen näkökulmasta.
- Olemme yhtä isoa yhteisöä täällä KIP:n alueellakin, "one big band", mutta myös osana Kokkolaa. Kaupungin juhlavuoden sekä myös KIP:n 75-vuotisjuhlavuoden kunniaksi olemme mielellämme näkyvästi mukana tällaisessa tapahtumassa mahdollistamassa kokkolalaisille ikimuistoisen elämyksen, Hylkilä sanoo.
 
Vastaavaa tapahtumaa ei ole aikaisemmin järjestetty Suomessa. Suuntaa-antavana esikuvana on maailman suurimmaksi rockbändiksi mainittu Rockin’1000.