Tietoa Kokkolasta

Kokkola on väestömäärältään maamme 23:ksi suurin kaupunki. Kaupungin asukasluku on 47 278 (1.1.2015) ja kaupungin kokonaispinta-ala on 2 731 neliökilometriä, josta maata on 1 444 neliökilometriä.

Äidinkieleltään suomenkielisiä kaupungissa on 84,2 %, ruotsinkielisiä 13,0 % ja muunkielisiä 2,8 %. Asukkaista naisia on hieman yli puolet. Lasten ja nuorten osuus on suurempi, ja ikäihmisten osuus pienempi, koko maahan verrattuna.

Kokkolan elinkeinoelämän perustana on kansainvälinen suurteollisuus. Keskeisessä asemassa on kemianteollisuus ja sitä soveltava teollisuus. Kokkola on myös merkittävä kauppakaupunki. Vuonna 2012 Kokkola oli maamme suurin maidontuottajakunta.

Kokkolan sijainti pituussuunnassa keskellä Suomea ja Pohjanlahden rannalla hyvine liikenneyhteyksineen tarjoaa erinomaiset mahdollisuuden liike-elämälle. Päärata kulkee etelä-pohjoissuunnassa alueen läpi ja alue on kolmen valtatien risteyskohdassa. Lisäksi alueella on kansainväliset mitat täyttävä lentokenttä.

Kokkolassa sijaitsee Pohjanmaan rannikkoalueen suurin satama 13 metrin syväväylineen ja Pohjoismaiden ensimmäisine All Weather -terminaaleineen, joka mahdollistaa keskeytyksettömän lastin käsittelyn ympäri vuoden. Loistavan sijainnin ja liikenneyhteyksien ohella seutukunnassa on modernit tietoliikenneyhteydet sekä paljon hyviä toimitiloja.

Kokkola tarjoaa asukkailleen korkeatasoiset asumisen mahdollisuudet, monipuoliset ja ensiluokkaiset palvelut ja erinomaiset vapaa-ajan harrastusmahdollisuudet. Kunnassa on myös korkeatasoiset koulutusmahdollisuudet aina korkeakoulutasolle saakka.

KOKKOLA